به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، محمدتقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز در همایش ملی سنت و سیرهی سیاسی حضرت فاطمه زهرا(س) در تالار شهید شفائی دانشگاه تبریز ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، این روز مبارک را فرصت مغتنمی برای تأمل در زندگی آن بانوی بزرگوار دانست و اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) بحق الگویی بیبدیل برای همه انسانها به ویژه زنان مسلمان است و این بانو با شخصیت متعالی خود در تمام ابعاد زندگی از ایفای نقش در خانواده گرفته تا فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، تصویری از تعهد، شجاعت و بصیرت به نمایش گذاشت.
وی افزود: برگزاری چنین همایشی مزیّن به نام نامی حضرت زهرا(س) در دانشگاه تبریز ـ مشهدالشهدای دانشگاههای کشورـ که خود بر خاک پاک قهرمانان و ایثارگران این مرز و بوم استوار است، معنای مضاعفی دارد.
اعلمی با اشاره به پیشینهی تاریخی دانشگاه تبریز، یادآور شد: دانشگاه تبریز با پیشینهای قوی در عرصهی آموزش عالی بهعنوان دومین دانشگاه قدیمی ایران پس از دانشگاه تهران، در سال ۱۳۲۶ تأسیس شده و با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی گسترده، همواره در مسیر پیشرفت گام برداشته و جایگاه برجستهای در میان مراکز علمی داخلی و بینالمللی کسب کرده است.
وی افزود: نقش دانشگاه تبریز در تحولات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور به ویژه در دوران دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت است. به طوری که این دانشگاه ۱۵۰ شهید والامقام را به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است و خاک این دانشگاه به خون ۲۲ کبوتر خونین بال که در حملهی ناجوانمردانهی رژیم بعثی در ۲۷ دی ماه ۱۳۶۵ به درجهی رفیع شهادت نائل آمدند و همچنین دو شهید سرافراز مبارزات انقلاب اسلامی، مطهر و معطر است که این حضور فعال، نشانهای از همبستگی عمیق دانشگاه تبریز با ارزشهای دینی و ملی است که امروز نیز در قالب فعالیتهای علمی و فرهنگی ادامه دارد.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: برگزاری این همایش میتواند تأثیر بسزایی در وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه داشته باشد و با تکیه بر آموزههای دینی و سیرهی عملی ائمه معصومین(ع) میتوان بستری مناسب برای تقویت همبستگی ملی و ارتقاء ارزشهای اصیل اسلامی در جامعهی دانشگاهی فراهم آورد که این امر نه تنها به تعمیق دانش دانشگاهیان کمک میکند، بلکه زمینهساز گفتوگوهای سازنده و تبادل نظر در موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.
وی با بیان اینکه سیرهی سیاسی حضرت زهرا (س) نمونهی بارز تلاش برای حفظ وحدت و انسجام جامعهی اسلامی است، گفت: ایشان با دفاع از ولایت و امامت، همواره در مسیر حق طلبی گام برداشتند و با خطبههای روشنگرانهی خود به تبیین اصول دین و تقویت همبستگی میان مسلمانان پرداختند.
اعلمی متذکر شد: تأمل در سیرهی حضرت فاطمه زهرا(س) میتواند، راهگشای ما در تقویت وفاق ملی و استحکام بنیانهای اجتماعی باشد و امیدواریم این همایش در کنار بهرهگیری از مطالب علمی و فرهنگی، زمینهساز تبیین راهبردهای نوین برای بهرهمندی از اندیشه و سیرهی سیاسی حضرت زهرا(س) در مسیر تحقق وحدت و پیشرفت باشد.کتاب مجموعه مقالات ارائه شده به دبیرخانهی این همایش نیز در پایان این این مراسم با حضور مسئولان استانی حاضر در همایش رونمایی شد.
نظر شما